De kortste route naar de consument

Zonder extra complexiteit rechtstreeks aan consumenten verkopen
Add2MyBox is het eerste onafhankelijke platform waarop fabrikanten de mogelijkheid hebben om online hun producten Direct aan de consumenten te verkopen. De verkoopomzet gaat volledig naar de fabrikant en het is niet nodig is om hiervoor een eigen webshop en logistiek op te zetten of een complexe boekhouding te voeren. Add2MyBox neemt alles uit handen en regelt het complete traject tussen de fabrikant en de consument. 

Hoe werkt het: 

  • Meld je bedrijf aan bij Add2MyBox. In overleg richten wij een passend account in en leggen de afspraken in een heldere overeenkomst vast
  • Voeg het verkoopassortiment toe aan de productdatabase 
  • Plaats een stuk van je voorraad in het Add2MyBox magazijn.  (Consignatievoorraad) 
  • Geef aan tegen welke prijzen het assortiment aan de consument wordt aangeboden 
  • Plaats de Add2MyBox koopknoppen op de bedrijfs- en/of merkenwebsite (of gebruik een van de vele conversietools)
  • Het verkoopassortiment wordt vindbaar op de Add2MyBox Search website
  • Consumenten kunnen producten toevoegen aan hun persoonlijke Box
  • Add2MyBox zorgt er vervolgens voor dat de bestelling verzameld, ingepakt, afgerekend en verstuurd wordt
  • De betaling van de klant wordt veilig geparkeerd op een Stichting Derdengeldrekening  
  • Na twee weken worden de verkopen (na verrekening van de Add2MyBox kosten) op de rekening van je bedrijf bijgeschreven

Geen of lage verzendkosten voor de klant
Verzendkosten zijn de grootste belemmering voor de consument om online producten te kopen. Zeker voor de wat goedkopere aankopen en dagelijkse boodschappen gaat men nu nog liever naar de winkel of stelt men de aankoop simpelweg nog even uit. Add2MyBox biedt consumenten een persoonlijke Box die gebruikt wordt om verschillende online aankopen in te verzamelen, om deze vervolgens als één pakket geleverd te krijgen. Hierdoor kunnen de verzendkosten over verschillende verkopers verdeeld worden waardoor de consument de aankopen al snel zonder verzendkosten bezorgd kan krijgen.

Snel en succesvol je producten introduceren 
Een van de grootste uitdaging als fabrikant is om je introducties snel en succesvol in de markt te kunnen zetten. Het liefst wil je direct kunnen zien wanneer en door wie je producten worden gekocht. Indien nodig wil je direct kunnen bijsturen met de communicatie, prijs en promoties. In de winkel is direct bijsturen vaak niet mogelijk en duurt het soms dagen of weken voor er data beschikbaar is. Online aankopen zijn direct inzichtelijk te maken en het bijsturen van online promotiecampagnes is met een druk op de knop te doen. Add2MyBox verzamelt het online aankoopgedrag van consumenten (enkel van consumenten die hier toestemming voor hebben gegeven) en stelt deze geanonimiseerd ter beschikking. Hierdoor wordt het mogelijk bijna real-time de ontwikkelingen te volgen. Effecten van de marketingstrategie en executie worden meetbaar en handelbaar waardoor je nog beter op de wensen van je klant kunt inspelen.

Optimaal beheer van de voorraad en productieplanning
Omdat Add2Mybox de voorraad van de fabrikanten op één locatie beheert en wij uitleveringen tot 6 dagen van te voren kunnen zien, is het mogelijk om vraag en aanbod optimaal op elkaar aan te sluiten. Voor producten met een hele hoge omloopsnelheid is het zelfs mogelijk om dagelijks voorraadposities aan te passen. Hierdoor kan de fabrikant vraag-gestuurd het productieproces plannen.

Meer kracht uit de Verkoop- en Marketing activiteiten
Return On Investment is belangrijker dan ooit. Prijzen en Volumes staan onder druk maar aandeelhouders willen een gezond bedrijfsresultaat zien. Verkoop- en Marketingactiviteiten moeten effectief, Fact Based en voorspelbaar worden. Omdat aankopen die via Add2MyBox lopen niet aan een fysieke plaats gebonden zijn kan de consument overal en altijd een aankoop doen. Consumenten die deelnemen aan Add2MyBox kunnen via hun smartphone direct een product aan hun Box toevoegen. Hierdoor kan de reclame-uiting van een verkoper of een fabrikant direct worden omgezet in een transactie. Door een NFC chip, QR- of andere productcode aan traditionele reclames toe te voegen wordt bijvoorbeeld een abri nu ook een winkel. Betalen voor de aankopen gebeurt in één keer als de Box met de bestellingen verzonden wordt. Alle barrières voor een aankoop zijn weggenomen waardoor de conversie kans optimaal is. Doordat we de aankoop kunnen koppelen aan de gebruikte reclame-uiting, plaats, datum, tijd, prijs en kopersprofiel, worden de Marketinginspanning en conversie direct meetbaar. Met de opgedane kennis kunnen toekomstige investeringen worden geoptimaliseerd.

Optimale consumentenbeleving
De kracht van je merk wordt bepaald door het intrinsieke product aangevuld met de beleving die de consument ervaart bij het aankopen en het gebruik hiervan. Belangrijke veranderingen in het kopersgedrag zijn de plaats van aankoop en de drang naar transparantie. Dat de consumenten online aankopen al lang hebben geadopteerd behoeft geen verdere uitleg. De traditionele retailer zoek wanhopig naar concepten die de consument zolang mogelijk naar de winkel laat komen. Pick Up points, afhaalbalies en vergelijkbare concepten zijn geen echte oplossing voor de consument. Uit onderzoek* blijkt dat 13% van de consumenten van een Pick-up point gebruik zal maken, 78% van de consumenten geeft aan de aankopen thuis geleverd wil krijgen. Met Add2MyBox vult u deze consumentenbehoefte optimaal in. Naast aankoopgemak is de consument meer en meer op zoek naar eerlijke en kwalitatieve producten. Via Add2MyBox maakt je product de kortste route van producent naar de consument. Dit bespaart energie, onnodig in- en uitpakken, en garandeert dat producten snel doorstromen. Prettig voor de klant en goed voor het milieu.

* Consumentenonderzoek Initial Concept in opdracht van Add2MyBox.

Effectieve webshop oplossingen 
Merkfabrikanten zijn geen winkeliers en willen dat over het algemeen ook niet worden. Het opzetten van een webwinkel kan een alternatief zijn voor het bestaande retailkanaal maar vergt tijd, geld en kennis. Add2MyBox biedt een pasklare oplossing voor fabrikanten die wel direct aan de consument wil verkopen maar geen retailer willen zijn. Add2Mybox biedt kant en klare webshops die enkel gevuld hoeven te worden met je bestaande producten. De webshops kunnen iedere naam krijgen die beschikbaar is. Het is dus mogelijk om een merkwinkel te maken of om een thema / fantasienaam te gebruiken. Wel de omzet maar niet de complexiteit.

Met een Add2MyBox shop maak je direct gebruik van voordelen die het concept biedt (Geen of lage verzendkosten, één levering en één betaling) maar heb je er bijna geen omkijken naar. De omzet die in de shop wordt gerealiseerd is jouw omzet. Jij bepaalt de prijzen en de promoties. Add2MyBox berekend enkel de kosten voor de dienstverlening en het onderhouden van de shops. De extra marge die je als fabrikant overhoudt kan gebruikt worden voor het versterken van de merken of voor de winstgevendheid van je bedrijf.

Heb je interesse in het direct verkopen aan consumenten via Add2MyBox of heb je vragen, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.